Datum: 07.03.2022

Očkování skončilo, zapomeňte

Válka na Ukrajině během jednoho dne vytlačila covid ze zpráv. Covidové očkování se propadlo k minimu.

V pracovním týdnu 28. 2. - 4. 3. 2022 se k první dávce dostavilo během pracovních dnů průměrně jen 337 lidí za den. Tomu se zpožděním odpovídají i druhé dávky. O třetí dávku je vyšší zájem, ale i zde klesl. Za stejné období se nechalo očkovat třetí dávkou průměrně 4 368 lidí za den. Je nezájem o očkování bez ohledu na reklamu státu a krajů ve prospěch odbytu vakcín.

K 11. 2. 2022 se nechalo třetí dávkou naočkovat 4 030 659 lidí a je zřejmé, že ne všichni očkovaní dvěma dávkami si nechají píchnout třetí. Řada z asi 6 850 000 lidí s dvěma dávkami či jednorázovými vakcínami již státní reklamě na očkování nevěří po prohlédnutí, že hlavní reklamní slogan „Tečka za covidem“ byl nepravdivý. Jiní tomu nikdy nevěřili, ale ustoupili diskriminaci neočkovaných či tlaku svých nadřízených například v armádě, tedy metodám, které hodnotím jako metody šmejdů při nucení ke koupi či konzumaci jimi prodávaných výrobků.

Velké množství státem nakoupených vakcín je k ničemu, jejich použitelnost je časově omezena, zaplatíme jejich nákup i jejich likvidaci. Vyhozené peníze. Přitom šlo zjistit zájem o vakcíny běžným marketingovým průzkumem na trhu tak, jak se zjišťuje zájem o jiné výrobky. Věc by však neměla usnout. Obrovské mrhání státními penězi ve prospěch soukromých výrobců vakcín, za které stát platil nejen reklamu, ale převzal od výrobců na sebe i odpovědnost za zdravotní následky vakcinace, volá po prošetření, aby se podobnému mrhání zabránilo. Inflace i schodek státního rozpočtu jsou z velké míry zapříčiněny špatnou covidovou politikou a žádná cenzura to nezmění.

Za týden 28. 2. – 6. 3. 2022 bylo nově nakaženo 19 453 neočkovaných a 34 343 plně očkovaných, včetně očkovaných třetí dávkou, tedy asi 36% neočkovaných a 64% očkovaných.

[ zpět ]