Datum: 27.10.2021

Hamáček plivl na zaměstnance

Ministr vnitra Jan Hamáček známý svými útoky na práva lidí, kteří se nechtějí „dobrovolně“ očkovat a nepodléhají covidistické propagandě, poplival veškeré zásady sociální demokracie, kterou dovedl na politický hřbitov.

Sociální demokracie vznikla jako strana bránící zaměstnance, hájící lidi práce. Hamáček v rozporu s touto staletou tradicí vystoupil s tím, že by mělo být zabráněno zaměstnancům pracovat na pracovišti, pokud nebudou „dobrovolně“ očkováni nebo testováni a to za své peníze. Jde o podlý útok na základní právo člověka opatřovat si své prostředky na živobytí prací.

Žádný zákon nepřikazuje povinné očkování na covid. Žádný zákon nyní nepřikazuje testování zdravých lidí na pracovišti. I pokud by něco takového chtěl zaměstnavatel, musel by je hradit, testování by muselo probíhat v pracovní době a za současného právního stavu jen na základě dobrovolnosti, protože testování zdravých zaměstnanců může nařídit jen Ministerstvo zdravotnictví mimořádným opatřením podle pandemického zákona. Je dobře, že Tripartita tento Hamáčkův útok na zaměstnance odmítla.

[ zpět ]