Datum: 01.02.2022

Ministerstvo zdravotnictví okrádá matky nemocných dětí

Ministerstvo zdravotnictví ve snaze podpořit odbyt covidových vakcín pošlapává práva neočkovaných. Pro podporu vakcinačního a testovacího kšeftu se nestydí ničeho.

V listopadu 2021 zavedlo, že testy PCR platí jen očkovaným. Ti je sice příliš nepotřebují, ale pokud by se například chtěli podívat do ciziny, tak jim ministerstvo z veřejného zdravotního pojištění testy zaplatí.

Ale neočkované matce, která má vážně nemocné dítě a proto je ji umožněn pobyt s dítětem v nemocnici, se testy neplatí. Tyto matky musí mít test v ceně 800 Kč s omezenou platností jen na 72 hodin. Mnohé z těchto matek nejsou bohaté jako kšeftaři s vakcínami, některé jsou chudé. Tím, že jsou s dítětem v nemocnici a nemohou chodit do práce, jsou bez příjmu, protože při umístění dítěte v nemocnici není nárok na ošetřovné člena rodiny.

Ministerstvo zdravotnictví zneužívá přirozený strach matek o své dítě, využívá chudoby některých matek a zákazem proplacení PCR testů z veřejného zdravotního pojištění neočkovaným je nutí k očkování. Přitom klidně zaplatí z veřejného zdravotního pojištění test bohatému očkovanému, když chce letět na Maledivy či Seychely a tento test potřebuje.

Ministerstvo zdravotnictví se chová vůči neočkovaným matkám nemocných dětí jako gangster. Začalo to za Adama Vojtěcha a pokračuje za Vlastimila Válka. To už se fakt na Ministerstvu zdravotnictví nikdo nestydí, do jakého morálního suterénu klesli?

Za týden 24.-30. 1. 2022 bylo nově nakaženo 106 292 neočkovaných a 137 990 plně očkovaných, včetně očkovaných třetí dávkou, tedy asi 43,5% neočkovaných a 56,5% očkovaných.

[ zpět ]