Datum: 27.09.2021

Ministr zdravotnictví nutí studenty k poškození zdraví

Mendelova univerzita v Brně ukázala na zákeřnost mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví, která nutí některé zahraniční studenty k očkování čtyřmi dávkami, což je nevyzkoušené, výrobci nedoporučované a rizikové.

Studenti, kteří jsou ubytováni na vysokoškolských kolejích, musí mít očkování nebo se pravidelně testovat. Ministerstvo zdravotnictví selektuje státy na privilegované, z kterých očkování uznává, a na státy z pohledu ministerstva podřadné, z kterých očkování neuznává. Zahraniční studenti nejsou vždy účastni našeho veřejného zdravotního pojištění a testy si musí hradit. I pokud jsou účastni, je neustálé a zbytečné testování obtěžující a ve svém důsledku nutí k novému očkování.

Někteří zahraniční studenti jsou ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem tlačeni k tomu, aby se očkovali dvěma dávkami krátce poté, co ve své zemi byli též očkováni dvěma dávkami. Očkování čtyřmi dávkami je nevyzkoušené, výrobce vakcín za něj nenese odpovědnost, protože jej nedoporučuje, a nelze vyloučit poškození zdraví lidí. Ministr Adam Vojtěch na podporu prodeje vakcín a testů vydal opatření umožňující škodit lidskému zdraví.

Ministerstvo zdravotnictví je proslulé nezákonnými mimořádnými opatřeními. Je proslulé hloupostí při jejich vydávání, jako když na jaře 2020 museli mít manželé v autě roušku, když v posteli ji mít nemuseli, či člověk musel mít roušku, byť šel sám po lese. Studenti se neuzavírají do skupinek a běžně se stýkají i intimně bez ohledu na to, zda bydlí na kolejích či v soukromí, kde se očkovat a testovat nemusí. I to dokazuje hloupost opatření Ministerstva zdravotnictví.

Dosavadní nezákonnosti Ministerstva zdravotnictví znají i vysoké školy. Je jejich povinností odmítnout aplikovat mimořádné opatření, které vede k poškození zdraví a bez ohledu na ministra zdravotnictví uznat očkování z domovské země studenta. Měly by též podat návrh na zrušení opatření Nejvyššímu správnímu soudu. Zdraví lidí je víc než slepá poslušnost ministrovi.

Trikolora se zastane zaměstnanců nucených k testování zaměstnavatelem.

[ zpět ]